Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klockan 01.22 vände det


Det skedde helt och hållet obemärkt

Jorden skalv inte under mig,
inget buller hördes
datorn hängde sig inte,
lampan blinkade inte -
det skedde helt och hållet obemärkt-

men det var ändå
som om hela norra halvklotet
andades ut i en befriad suck
när jordaxeln gick i botten
och påbörjade stigningen
mot ljusare tider





Fri vers av papillon
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-22 03:22



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Perfekt glidande in i ljus igen, Jordaxeln gick i botten, borde sända såna blixtar att vi blev blinda, men helt obemärkt gick det oss förbi, vaggade i tystnad väntar på vår, ooooh!
2007-12-26

  Björn Nilsson VIP
Jaha, du satt alltså uppe klockan 01.22 och spanade oroligt ut i nattmörkret med alla känselspröt i högsta beredskap och undrade vad som skulle hända? Klart att det blir ljusare: i morgon kommer jag att läsa morgonbladet i skenet från fyra ljus, i stället för bara tre idag!
2007-12-22

  Jessica Ebbesson
Vilken vacker beskrivning av detta skeende som kallas vintersolståndet..
2007-12-22

  Michaela Dutius
en suck-och så rullar det....den tanken kommer när jag läser
2007-12-22

  Åsa Gustavsson VIP
Som ett klimax - nu går det!

.

mot ljusare tider....
2007-12-22

    Nattviol
aaah...
jag kände..
det darrade till...

så oerhört vackert
skrivet om denna
vändning vi alla
väntat på!

snart ska jag gå ut
och tillbe solen och
månen, mörkret och
ljuset för att dessa
kontraster ändå gör
livet värt att stå ut med..

; )
2007-12-22
  > Nästa text
< Föregående

papillon