Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hatar monster som skändar prinsessor.


Kollektiv skuld

kollektiv skuld
kan inte tvätta mig ren
nog åt dig
kan inte ta dig i famnen
och rida bort
till ett land
där du är så ren
som du är i mina ögon
kan inte ens
hålla om dig
för du känner dig så smutsig
och jag blir
en del av alla onda
kollektiv skuld
jag vill vara ren
inte fångad
av andras ondska
kan jag bli det?
spelar min oskuld den minsta roll?
kollektiv skuld
vill ha en saga
där världens alla monster
inte gör mig
till ett monster
inte får dig
att känna dig smutsig
där vi kan vara
oss själva
rena




Fri vers av stannar kvar
Läst 401 gånger
Publicerad 2005-05-17 17:12



Bookmark and Share


    Emma_med_t
Kollektiv skuld var ett bra ord - tyvärr så träffande.. tyvärr.
Sådana här texter gör mig glad och ger mig hopp om en bättre värld. Inte nog med att det FINNS människor som bryr sig.. de bryr sig så mycket att de vill göra ngt åt det.. man skriver inte om ingenting, man skriver om "sitt väsentliga" (utgår givetvis från mig själv med mina envetna "man") /E
2005-05-26

  johii
mycket fint skrivet
en text där jag känner igen mig själv!
2005-05-23

    Agnieszka
du vet att jag tycker om den här. den är träffsäker och berör mig djupt.
samtidigt vill jag be om ursäkt, men det är inte heller min sak att göra. men jag är ledsen för att det blir så här.
2005-05-18

  kath
intressant text...och något vi borde belysa mer och tydligare...
vart är vi på väg...och vad är det som skapar monstren....

en ömsint längtan om att få visa sin kärlek till någon sårad av monster....så läser jag orden, som är mjuka och varma i sitt allvar
2005-05-17
  > Nästa text
< Föregående

stannar kvar
stannar kvar