Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja för mig är tomtar mycket små och känslofulla varelser...


Även tomtar har känslor

Klättrar upp på en tröskel

lutar sig mot dörrkarmen

Knycker trotsigt med nacken

lägger en hand på barmen

 

Drar en ljudlös suck av längtan

saknar mest käre tomtefar

Men snart är jul o elände över

bara några få ynka dagar kvar

 

December månad saknar hon

allt det hon aldrig nånsin får

att få träffa tomtefar i halm

och ha honom mellan sina lår

 

Lilla tomtemor hoppar ner igen

och går till sina små tomtetroll

Tillsammans räknas dagar ner

och snart är även de på noll




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 314 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-12-22 20:41



Bookmark and Share


  micke marin
Knack knack, säger tomtefar, finns här några snälla barn! Ho Ho! Och en alldeles underbar tomtemor!
2008-11-30

  To
En teori: Inga känslor, ingen egen drift och inga viljor. Vacker text. Det måste varit en stor tröskel som hon klättrade upp på;-)
2008-01-09

    Nattviol
så mysigt du skriver
om tomtars lusta!!
du gör mig glad!
(och det behöver jag!)
kram
; ))
2007-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du