Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt skrev jag hösten eller vintern 1977/78 - Uttrycker några av de blandade känslor jag upplevde under sorgbearbetningen efter min första stora kärlek som gick bort i maj 1977 ...


En liten tår i tiden


En daggdränkt tår
jag skänker ditt minne
Ett litet sorgset stänk
glimmar stilla i mitt sinne
Får mig att minnas
att jag ej hunnit lära känna
allt det fina
som funnits i ditt inre ...

Ett stänk jag ej kan skilja
från smärta
eller lättnad
Medan valet fortfarande är fritt
trillar tåren sakta nedför min kind
I bland är det som om jag vore blind ...

Tåren trillar än
Kanske när vintern möter våren
den torkar
I vårens försommarmilda vind ...

©Peter Stjerngrim




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2005-05-18 00:22



Bookmark and Share


  Almaz
Mycket vackert och så sorgligt..
Fastnade speciellt för "daggdränkt tår".
Åh, så fint! :)
Du skriver underbart, målande!
2005-05-19

  stannar kvar
Vacker och sorglig.
Har märkt att jag ibland har lite svårt att ta till mig dina dikter när det finns förklaringar till vad de handlar om...som att det blir lite svårt att passa in dem i sina egna känslor när man vet att de handlar om något annat, specifikt.
Svamlar lite nu. men det är en fin dikt iaf.
2005-05-18

    Agnieszka
vackert skrivet. väldigt sorgligt... jag vet inte riktigt vad jag ska säga. (vad kan man säga?)
2005-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP