Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
07-11-19 Ilska ur snålt perspektiv från skolvärlden Hjärna, hjärna, hjärna inte gärna


Och kvar är bara du...

Ynkla krakar
Inlåsta makar
Fast i detta spel
Tror ni vet hur det är av va\' en del
En cirkel som fortsätter runt
På tusen sätt berättar hjärtat vad som inte är sunt

I alla unga år har vi tränat på att hålla hårt i kontrollen
Hårt! Och ju hårdare -Ju räddare blir vi när vi tappar bollen

Sen sitter vi där; fast
Vet hur man jobbar men inte hur man tar rast
Kontrollen blir istället det greppet vi tappar
Om det som var viktigt, inte TV-dosan -den zappar

Vet inget om vår egen kropp
Glömt bort hur vi njuter av vår snopp
Allt vi vet har vi lånat ur en bok
Skrivet av en ännu större tok
Står det läkare eller chef på hans bricka
Har vi lärt oss köpa allt, liksom storbystad flicka

Vill vi bli klok
Läser vi ännu en till bok
Och blir ännu mera dum
För vad hjärtat säger vet vi inte ett hum

För öronen har vi lock
Sen följer vi -åtskillt- närmsta flock
Efter hjärtats tusen försök
Din dumma jävla lök
Krossas kroppsdel på kroppsdel mitt i tu
Äntlligen kanske du vaknar!?...

Och kvar är bara du...

Jo, du förstår det krävs dunder och brak
För att ta sig in i så förstelnade, tilltäppta vrak
Inte förrän nu kommer din sång...
Inte förrän nu förstår du att du gjorde ett val en gång

Åh, hur jag saknar
er människor som aldrig vaknar!




Fri vers av Sann
Läst 180 gånger
Publicerad 2008-01-01 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sann
Sann

Mina favoriter
Väver trådar