Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

avlopp III: en obekväm sanning

och hon höll ingen i handen
när hon hoppade från bron
rätt ner i vattnet
för att somna
och aldrig vakna igen





och flera tusen mil ifrån
mig
ifrån min sprillans laptop
ifrån mitt nybyggda hus mitt i centrum
sitter 3 pojkar och delar
upp brödsmulor
imellan sig
(för det var viktigt
med tanke på att
det var allt de skulle äta den här veckan)


och samtidigt
som en man i södra stockholm
halshugger sin fru och sina 2 ungar

samtidigt som flickan
som var på den där nyårsfesten
som spårade ur
tog sitt sista piller
(tillsammans med hennes sista andetag)


precis samtidigt som
simon påväg hem ifrån baletten
blir nedslagen
till döds
(\"din jävla dansfitta
vet du vad du är? EN JÄVLA BÖG FÖRHELVETE!\"
)


samtidigt sitter jag bara här
samtidigt som halva jorden
svälter
samtidigt som vi på den andra halvan
sitter här och ser på
samtidigt som var femte svensk
har en psykisk störning
och var och varannan människa
mördar
våldtar
- ler



och jag ska sitta här
låstas som om jag
inte påverkas
som om jag inte ser
(för jag blundar inte
jag håller inte för ögonen)
men det är inte för inte
som jag inte kan gå tvärs genom stan
när det börjar bli mörkt
det är inte för inte man inte ska
prata med främlingar
och inte för inte man inte ska chatta
med folk på internet som man inte känner




för det är det här
som är
en obekväm sanning




Fri vers av M.K. Jonsson
Läst 552 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-03 20:53



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
du är klok du
gillar det du skriver
du är en betraktare
2008-05-07

    deb8
Schysst att du drar upp olika verkligheter samtidigt med din. Engagerande och lämnar mig eftertänksam och bekymrad över vår jord.
2008-03-22

    eventualiteter
det tog ett tag innan jag förstod alla inten .
men när min sega hjärna hängde med, var det riktigt bra <3


(kommentaren känns komsik duvet, menmen.)
puss
2008-01-04

    Trast
Roligt att läsa engagerad dikt!
2008-01-03
  > Nästa text
< Föregående

M.K. Jonsson
M.K. Jonsson