Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av sidhe och hennes undersköna broderi. Versmåttet skall föreställa Sapphicus maior Tillfixad efter klokt påpekande av Vera


Sången från ön i havet

Bränningen slår mot stranden
Havet hårdhänt, vitskummigt, vilt. Grottorna fylls av fradga
Triton har blåst i snäckan -
Vattnet lekfullt, skimrande, milt. Öarna smeks av dyning

Stormar och stiltje växlar -
gudars lekboll människan är, makternas spel och infall
styr all vår levnads öde
Sången kvarstår - drömmande, svag, anas en lesbisk lyra

Sapfo från Lesbos sjunger -
lyhörd andlös lyssnare hör sångerskans röst i natten
uråldrig, tidlös, är den
när dess kärlek, brinnande het, eviga strofer sjunger.








Fri vers av papillon
Läst 1097 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-01-04 00:17



Bookmark and Share


  Gormsen
Den grekiska mytologin kommer vardagsnära i detta känslosamma poem!
2009-08-10

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!!
2009-05-13

  stenhur VIP
Se - en äkta pärla
i ett öppnat snäckskal
skådad av en fjäril
2009-02-15

  Ingmar Hård VIP
En öbo, en seglare, en något klassiskt bildad man känner igen sig.
Ditt språk är vackert.
2009-02-05

  vera gade VIP
Som älskare av allt klassiskt faller jag naturligtvis direkt för skönheten i dessa bilder. Och naturälskaren får sitt lystmäte: \" havet, hårdhänt, vitskummigt vilt - och vattnet lekfullt, skimrande, milt\".
Det lyssnande örat störs kanske en aning av \"andlös lyhörd lyssnare\"?
Blir inte \"ly - ly\" för mycket? Och: vem är sidhe? spör den fåkunniga.
En hel applåd-åska sändes härmed.
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

papillon