Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

synopsis

 

 

 

idag sa guden att jag var jesus och att jag lyste starkare än en stjärna. det var det min mamma varnade mig för. hon sa: "sluta göra den där jesusgrimasen, du kan bli sån". jag har aldrig varit bra på att lyssna. ibland tror jag att jag är hitler eller ingvar oldsberg. jag gjorde många grimaser som ung.

 

det är bättre upplösning på naturen än på datorn. tittar man riktigt nära på bildskärmen ser man små punkter. det ser man aldrig i naturen. det är en enkel tumregel: kan du se punkterna så är det sämre upplösning på primärobjektet än det ickepunkterade referensobjektet. fast ibland är en tumregel bara en tumregel, som sigmund fraud sa.

 

först kommer början, sedan dagen, sedan sedan och sist slutet. åren kommer mellan sedan och slutet. jag har borstat mina tänder sjutton gånger, enligt haikumodellen. jag tänker inte göra vad någon annan säger. men idag tog hon fram saxen och klippte av. jag tror att det var skägget. det var det skägget, sa jag.

 

det kom en gubbe och frågade vad vi hade för bredband. jag sa kom hem, för han såg lite borta ut. han tackade och sa att han hade en egen lägenhet, men att jag hade varit högst behjälplig, och om han någonsin hade användning för en religion skulle han rulla ut musmattan åt mitt håll.

 

 




Övriga genrer av Mattias Karlsson
Läst 513 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-06 23:42



Bookmark and Share


  MissAbstraktInBaktakt
jag köpte nya vårskor förra veckan
som fick mig att hamna i en scen
en introvert sådan

himmel och pannkaka
vad jag skulle behöva en som du som sa
kom hem
att tro på ibland

men jag är ju en religiös tvivlare
2008-02-27

  Oskar...
Uppskattar verkligen första och andra stycket. De grabbade tag i tankarna, och precis som Gun säger så överraskar överraskningsfrekvensen.
Första stycket är egentligen väldigt speciellt. Jag vet inte, kanske relaterar till det på något personligt sätt, men bra är det!
2008-02-02

  Gunwale VIP
Jag blir så glad över överraskande texter, och här får man överraskningar på varenda ny rad. Genomsnittet kan ligga på 2,2 överraskningar per rad. T o m sigmund har fått ett överraskande utseende på sitt efternamn och den som tror att det är ren felstavning, rekommenderar jag att uppsöka lexikon.
Härlig text, give me more!
2008-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Karlsson

Mina favoriter
Rasputin
Magnum Opus II
pokal