Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag saknar jeopardy och harmlösa fantasier


jag saknar jeopardy ibland
när magnus redan hade alla
svar och det var fritt för oss
att ställa frågorna
jag tänkte alltid att min lärare
vi hade på mellanstadiet
skulle passa bra som stormästare
han kunde få stå där med sin
svettiga flint och svara rätt på
alla frågor med sitt stolta
besserwisser-flin, och kanske
skulle han gå fram till magnus
i reklamavbrotten och berätta
om när han byggde sandslott
med norges kronprins,
och alla våra föräldrar skulle
följa programmet med beundran
i blicken och tänka att;
magister larsson är nog en skarp
och skicklig lärare

vad är,
det får man inte glömma att säga
NEJ GLÖM FÖR HELVETE INTE ATT
SÄGA \"VAD ÄR\" DÅ, GUBBJÄVEL!

stå upp barn, här kommer magister
larsson från stenåldern, berättar
om dagens datum i dryga timman
och förhör då och då om alla lyssnar
DET ÄR VIKTIGT ATT LYSSNA
PÅ MIN TID FICK VI MINSANN AGA...
och när han tar upp samma gamla
näsduk han haft i alla år och torkar
av sin flint och snyter sig ansträngt
fantiserar han om att aga alla barn
piska i dom kunskap
sedan tar han fram lilla katekesen
innan han förhör på läxan
- kan man inte svaret på frågan
får man sitta tyst med allas blickar -
skammen är det enda sättet att lära sig
- och visst gjorde vi läxan, det gjorde vi -
och om man låg först fick man sluta tidigt
och var man duktig fick man en lyckopeng

och alla sa hur duktig han var

jeopardy ja, han skulle inte vinna
han skulle ha satsat allt och i sista
frågan hade han svarat olof palme
och magnus hade ryckt på axlarna
och sagt att \"men lilla magister larsson,
palme är ju död!\"
och alla hade stirrat på honom
i sekunder, minuter, år...
i en evighet
innan magnus hade sagt
\"jaha du, då får du sittar kvar och
skämmas så får alla andra gå hem,
och så får vi ge de där
lyckopengarna
du skulle ha vunnit till någon annan
istället\"

,till jennie,
till mig




ja,
jeopardy var tider det



KONSERVATIVA GUBBJÄVEL










Fri vers av octobertragedy
Läst 332 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-01-08 17:23



Bookmark and Share


  sjörövar_fabbe
Bra, hela idén var bra ^^
2008-01-09

  Larz Gustafsson VIP
Härenstam var enligt min mening en usel frågesportledare som gjorde sig bäst i \"Fem myror är fler än fyra ångvältar\".
2008-01-08

    sleepwalking
Jag tyckte om ordvalen och
de undermedvetna meningarna.
Jag tyckte om flytet och hela storyn.
Fan så bra
2008-01-08
  > Nästa text
< Föregående

octobertragedy
octobertragedy