Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har en benägenhet att under dagen omge mig med allt större högar av böcker som jag sedan med möda måste stoppa tillbaka på rätt ställe. Nu när jag räknar ligger här tjugotvå volymer och då har jag ändå börjat städa. Men så vill jag ha det....


Glesnad bokhylla

Min bokhylla ser glesnad ut -
men på mitt arbetsbord
är stora lass med kloka ord
och tankar utan slut

\"För nöjes skull\" och komedin
och Gibbon - fyra band -
ett verk om fjärran österland
och ett om fint porslin

Koranen under \"Vem är vem\"-
av biblar ser jag två
i slitet skinn med guldtryck på
Ack, vilket trivsamt hem!









Fri vers av papillon
Läst 262 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-11 21:41



Bookmark and Share


    JJ VIP
Hehe! Ja det verkar ju vara ett problem... Fin dikt med skön rytm! Mvh. JJ.
2008-01-14

  vera gade VIP
Dito-dito. Men på bordet vid datorn ligger den förut omtalade Alf Henrikson: Verskonstens ABC- för att kunna hänga med i Papillons konster;-) men nu du- måste du stå till tjänst med \"rimes riches\"- \"Inte många svenskar torde hänföras av denna finess\", skriver han. Men du- bara en liten en, va?
2008-01-12

  Björn Nilsson VIP
Ett tips till oss med överlastade bokhyllor: vi kan använda oss av projekt Runeberg, projekt Gutenberg och liknande sajter på nätet och ladda ner massvis med intressant litteratur till datorn. Det spar plats och (viktigt för den ekonomiskt sinnade) pengar också. Fast framför mig på golvet har jag en hög högst reella pappersböcker som måste sorteras in någonstans och så har jag en excelfil med läget för alla böcker så jag kan hitta igen dem i hyllornas virrvarr ...
2008-01-12

  Åsa Gustavsson VIP
Skön blandning, som ett trevligt bibliotek!
2008-01-11

  © anakreon VIP
Böcker är praktiskt taget omöjligt att donera numera, om de inte är inbundna i helfraskt band.. Detta till trots vill många människor ta del av den klokskap de förmedlar. Livet är märkligt.
Carl-Erik
2008-01-11

  thyra
Låter trivsamt, omger mig också med dylika högar :)
2008-01-11
  > Nästa text
< Föregående

papillon