Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är, som jag tidigare skrivit, ansiktsblind. Blind och blind - \"ansiktssynskadad.\" Men det är en plåga att inte känna igen ansikten och man sårar ofrivilligt så många människor. Men det finns knep, rösten, händerna och glasögonen.....


Dam med hermelin - poeternas porträtt

Jag vandrar ibland mellan sidorna
och möter era porträtt och ansiktena
är alltid nya. Men bara ansiktena -
händerna känner jag igen och,
konstigt nog, glasögonen, men
framför allt händerna och naturligtvis
också ett eventuellt djur.

När jag möter sidhe tänker jag
för mig själv: Dig skulle jag
nog känna igen på stan om
du bara bär katten med dig.

Jag skulle känna igen dig på den -
och på den varsamma handen
från \"Dam med hermelin\" av
Leonardo da Vinci...




Övriga genrer av papillon
Läst 520 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-11 13:16



Bookmark and Share


  objekt3
dikten kramade ihop sig i mitten
jag vill viska tyst att det här var riktigt vackert

och inga applåder får du för det låter för mkt.
2008-01-12

  Åsa Gustavsson VIP
Och midjan... som jag saknar!
2008-01-11

  berxper
På något sätt tycker jag att texten är söt...
2008-01-11

    Bim
..så många andra sinnen hos dig ersätter ,-fint om sidhe!
Hälsn.Bim
2008-01-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag trodde att jag mötte en av er som bor här i Gävle nere i city.
Men hon dementerade att det var hon.
2008-01-11

    papillon
Hejsan Cathy! Har du bara kakformen på dig skulle jag bergis känna igen dig också :-))
2008-01-11
  > Nästa text
< Föregående

papillon