Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vera Gade bad om "rime riches" - här är ett försök där versmåttet är fyrtaktigt trokéiskt - som Stagnelius "Näcken". Därmed upphör dock likheten. Pålkem (ort i Norrbotten) och folkhem är egentligen inte rime riches men lite snyggt ändå....


Till Vera - den nu avslutade men snart ånyo påbörjade julhandeln

Innan ens en ynka flinga
setts i Porjus eller Pålkem
hör vi julmusiken klinga
genomsyra helt vårt folkhem!
varuhusets kassor glöder -
mors familjekassa blöder
medan julklappsrim vi kläcka
röda siffror kontot fläcka











Bunden vers (Rim) av papillon
Läst 253 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-12 15:27



Bookmark and Share


  berxper
Du är ett proffs.
Härligt att läsa!
2008-01-12

  Michaela Dutius
Väl gjord beskrivning av den jul de flesta i folkhemmet skildrar...när ska vi lära oss?
2008-01-12
  > Nästa text
< Föregående

papillon