Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett par ovälkomna gäster på småtimmarna..... Versmåttet är mitt eget.


Herr Ångest och Fru Självförakt

Herr Ångest klädd i en mörk kostym
han bugar och bockar sig
och följer alltid en strikt kutym
de nätter han gästar mig

Han stiger in i mitt rum vid tre
när natten är tyst som grav
och väljer sittplats där han kan se
min bröstkorg bli klämd och kvav

Han älskar vargtimmens kalla hus
och minnen och gråt från förr
han äter styrka, han släcker ljus
och låser var öppen dörr

Helt plötsligt lämnar mig denne gäst,
han går efter slutad vakt
och gör i dörren en artig gest -
ger plats åt Fru Självförakt








Fri vers av papillon
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-15 20:34



Bookmark and Share


  LassO
Ibland är´de så även om jag själv mest \"inte kan sova\". Ingemar Johansson skrev en låt på liknande på 70 talet
2008-01-20

    Bim
..precis som det kan vara,-skulle man inte kunna slå ihäl dom,-ja med något annat..
2008-01-16

  Inkarasilas
Fyj fasen, vidriga snyltgäster vid tredje skiftet, ugh! Klart igenkänningsbar text som får det att krypa av obehag i mig
2008-01-15

  Åsa Gustavsson VIP
Suck! så vackert skrivet om de där monstrena!
2008-01-15
  > Nästa text
< Föregående

papillon