Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tio meter ut i vår badvik blir det tvärt djupt. Just i kanten av det djupa känner man att det blir halt under fötterna - det är fet, seg, homogen blålera - den kan man krafsa upp med tårna.....


Sommarminne med barnbarn

Jakob målar Nora med blålera-
hon skrattar och skriker,
och skriker och skrattar
detta är så härligt och hemskt
att pappa målar hela henne blå-
men inte ansiktet och inte håret

I solen torkar leran och Nora
ser ut som en mycket liten elefant
grå och efter en stund flagnade
från det mjuka släta barnaskinnet

Pappa hjälper henne bada av färgen-
det tar en stund. Sedan sitter hon
ïnsvept i en filt och äter muffins -

för trettio år sedan var det jag
som målade hennes pappa
och han som åt muffins,
insvept i samma filt.





Övriga genrer av papillon
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-17 23:12



Bookmark and Share


  Åsa Gustavsson VIP
myyysigt!
Jag försökte med min dotter. Hon kräktes i vattnet. Och minns ännu känslan av det där geggiga och ryser.
2008-01-18

  charlotte hedendahl
Härligt, målande sommardikt!
2008-01-17

  Mygg
Så fin!
Jag känner, känner igen
Det luktar sommar!
2008-01-17
  > Nästa text
< Föregående

papillon