" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




Mitt barndomshem revs idag

 

 

Vårt älskade
barndomshem
Östra Bondsjögatan 5
* 1902
har lämnat oss i outsäglig
sorg och saknad

Härnösand januari 2008

Sara, Jonas, Anna
och Emma

Våra trädgårdar under asfalt,
när plåt och gullfiber
ersätter timmervägg.
Äppelträd och evig perenn
sträcker sig mot ljuset
som försvann.

Ni river på helig mark.
Under kors av glasspinnar
vilar vildkatter, akvariefiskar
och alla våra mjölktänder.

Så minns våra ord,
de kommer att spöka
i era varuhus.


Rivningen har redan
ägt rum.




Fri vers av Sara Boström
Läst 1244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-23 20:34



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Vilken \"annons\" - en fantastisk text för förmedlar ALLT viktigt från barndomen, och man kan se \"rivningen\" i överförd bemärkelse och tolka den på flera sätt.....applåd och bokmärkt
2008-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström