Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Studsa. Tillbaka. Igen.

 

 

 

Jag känner mig stark av att sparka boll. Se här hur jag sparkar boll. Jag är en man och du är en boll. Hur känns det nu? In i staketet, in i staketet. Studsa. Tillbaka. Igen. In i staketet, in i staketet. Studsa. Tillbaka. Igen. Jag är en man. Du är en boll. Vad säger du nu?

 

Grästuvor, staket, gammalt granris. Det är inte mycket till plan. Höghusen stirrar sig blinda ned mot den öppna ytan. Jag har sökt den öppna ytan, och plötsligt är jag fri. Grus letar sig in i skorna. Fötterna träffar rätt. Ibland fel. Senorna ömmar. Vinden är kall. Det blir snö imorgon. Det blir träningsverk. Kramp.

 

Ingen har sagt att det blir boll. Det blir ändå boll. Det är snö i luften. Och boll. Men mest på marken. På skorna. I skorna är det: skelettkött, kötthud, hudstrumpor, strumpsvett, svettgrus. grus.

 

När jag tittar på korten är det bara en som har blicken bortvänd. Som om han visste hur det skulle gå och redan sökte en flyktväg. En fri yta. Men han ska in i staketet, in i staketet och studsa tillbaka igen.

 

 




Övriga genrer av Mattias Karlsson
Läst 482 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-27 15:48



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Dikten studsar i mitt huvud.
Idag blev det poesi, det hade ingen sagt!
2008-01-28

    wilja
från dess jag hörde dig läsa upp en textvill jag nästan alltid höra det du skrivit uppläst för mig. samma med den här. jag gillar dítt språk. särskilt ordhakningeni tredje stycket är ju fint. sista stycket tvingar en verkligen att läsa om texten igen. och vid denna inträffar ett märkligt, men rätt så mäktigt liksom utdraget \"ååhh\".
ja, om du förstår vad jag säger nu, vet du nog vad jag menar.. och jag hoppas lite svagt att det också var din avsikt..?
2008-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Karlsson

Mina favoriter
Rasputin
Magnum Opus II
pokal