Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smärtans törst

 

Det dagas nu min älskade
men min längtan har förlorats
mellan zenit och nadir

Upphängd på spröda grenar
rispar rutan och hånar månen    

Du väcker mig med ditt hånande skratt
för vad är längtan annat än spöken

som gäckar natten
rider maran
sparkar i marken

Du lögnfulla ridå
hur lätt förvirrar du inte mitt förnuft
varför manar mig skuggan
att söka kärlekens knivhugg

Hur vilse irrar jag inte
i tankarnas vävnad
när stenen ropar;

- vad återstår för dig?

du dricker smärtan som
vore den din största törst

 

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 313 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-01-28 12:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
rent ut skitbra!
2008-01-28

  isabel louise
snyggt poetat!
2008-01-28

    Lindizz
Välskrivet, mycket bra.
2008-01-28

  _Mian_
Klassisk vacker med ett underbart språkbruk/metaforer!
2008-01-28

  aol
smärtsamt blev berörd
2008-01-28

  © anakreon VIP
Välskrivet, vemodigt och vackert
2008-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund