Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
efter en stund i vintersolen vid havet


var går tiden???








Igår var vi åter vid vattnet vi två
jag och mitt hjärta, och så vackra du
vattnet, en plats dit vi brukar gå
men vem vet vart tiden går

jag älskar dig så, vid alla våra ställen
jag minns dig så tydligt, när solen träffar ditt ansikte
jag ser dig överallt och vid alla tillfällen
men jag vet inte vart tiden går

det var vinter och alla fåglar satt tysta
men solen hade hittat in i dina gröna ögon
och dina läppar.. de var precis nyss kyssta
men vart hade tiden gått

jag ska alltid finnas kvar i din famn
aldrig andas ut, utan att älska dig
för minnen som finns ska jag ge varsitt namn
och försöka förstå vart tiden går

du skänker mig så många stunder
solens strålar, stjärnornas sken och den gula månen
vi dansar och även då sker dina små under
vi dansar, och tiden den går

men vet du, jag räknar inte tiden med dig
jag njuter bara av varje liten sekund
det finns inget namn på det du ger till mig
tiden går och jag fortsätter bara att älska dig.
så vacker du är, så vacker du är....





Fri vers av Peppe11
Läst 444 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-01-28 18:23



Bookmark and Share


  Quasimodo
Fint det att njuta i nuet och för det blir !!
2008-05-26

  Poetnissa
Otroligt vackert!! \"aldrig andas ut, utan att älska dig\" är en formulering som verkligen satte sig hos mig.

Men jag tror ärligt talat på att dikten hade vunnit på att du helt bryskt kapar de två sista styckena. De står mer för din egen hängivenhet inför kärleken (förälskelsen) än för det härligt poetiska och filosofiska resonemanget kring tiden. Kill your darlings, vet du... :-)

Tycker annars otroligt mkt om dikten. Verkligen. Som nyförälskad tilltalar den ännu mer... Vackert som sagt, mkt vackert.
2008-02-07

  aol
din kärlek är i nuet och nuet är hela tiden
2008-01-30

    Bodil Sandberg
Kärleksord som tar andan ur en..så oerhört vackert skrivet!!!!!
2008-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Peppe11
Peppe11