Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kiste-Per kallades den kortvuxne, mycket runde och mycket alkoholiserade innehavaren av denna lilla firma.... Texten tillägnas min skrivarvän Åsa Gustavsson - varför vet hon bäst själv


Nya Express- och Begravningsbyrån

Begravningsbyrån
på min barndoms gata var
minst i hela stan

Den var så liten
att Kiste-Per skyltade
med barnlikkistor

Själv sov han rusen
av sig i vuxenkistor
inne på lagret

Expresser var jag
och Sven i Annegatan
för femtio öre

när han hade råd-
annars ett tveksamt löfte
\"i övermorgon\"

Död sedan länge -
död och begraven till slut
kistsovaren Per

Men fortfarande
är han skyldig mig och Sven
minst en tia var




Fri vers av papillon
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-30 21:56



Bookmark and Share


    Nattviol
hårt när inte skulder
betalas!
skönt skrivet
minnen att bära
in i framtiden..
2008-01-31

  Åsa Gustavsson VIP
Alltid en ära att tillägnas en kista. Tackar!
2008-01-30
  > Nästa text
< Föregående

papillon