Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varje gång jag ser en vit bil kollar jag nyfiket efter om det är Han som sitter i den. Jag får ofta för mig att det är Han. Igår var jag helt säker på att det var Honom jag såg, under en starkt laddad sekund.


Hans gestalt kväver mig


Vid återséende av
hans alldeles särskilda kroppsform
hans utmärkande ansiktsdrag
och stenhårda blick
faller jag handlöst
genom förorenad luft
ner i en kall mörk ocean

Jag vill skrika
fånga hans uppmärksamhet
Men jag vet
att hans nu kyliga blick
för länge sedan slutat söka
efter mig

Hans likgiltighet skär i mitt bröst
Visste han
att jag ännu håller honom kär
skulle han håna mig
Hans hämnd skulle vara fullbordad

Trots kylan
kan jag inte sluta känna värmen
han en gång gav mig

I närheten av honom var
stjärnorna så vackra
blommorna så väldoftande
och luften så lätt

När ska jag få andas frisk luft igen?

När ska hans kraftfulla händer
släppa taget om min ömma strupe?




Fri vers av Susanna
Läst 1370 gånger
Publicerad 2005-05-27 10:21



Bookmark and Share


  BaraEnFlicka
Shit exakt så här kännder jag!....Jag gillar erkligen dina texter men denna berörde migmest!
2005-10-11

  swimsus@gmail.com
Öppningen på denna dikt är bara helt bländande vackert gestaltat...sedan kommer en mera talande beskrivning som är helt målande i sitt slag.Verkligen bra skrivet!*
2005-05-27

  Lindan
underbart vackert skildrat.
att själen bergär det som sårar den mest kan aldrig sluta förundra mig, känner mycket väl igen mig i din dik.
2005-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Susanna
Susanna