Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till gråstenar


Detta är en plats
där man kan höra gråstenar viska


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

här seglar inga albatrosser
längs vita cirrusmoln

och så här på avstånd
liknar skeppen mest miniatyrer
stående på en blågrå prynadshylla
när de rundar kobbarna

vattnet är varken salt eller azurblått,
men då och då viker vattnet undan

i fliken mellan grumlighet och klarhet
speglas något

lyfter sig mot ytan.




Fri vers av _Mian_
Läst 428 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-02-13 20:55



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
OJOJOJ MAKALÖST
BRA POETAT!!!!
2008-03-18

  sister mary
Jag njuter av ditt känsliga målande av hav och sten, evighetssymboler av rörelse och fasthet

och fastnar för denna filosofiska strof om mellanrummens betydelse:

\"i fliken mellan grumlighet och klarhet
speglas något\"
2008-02-23

  noname_realmind
Skön ordmystik. Kanon!
2008-02-13

  Maria Zena Viklund
mycket vacker poesi, applåder!
2008-02-13

    ej medlem längre
Vacker poesi som alltid från dig. Du kan konsten att navigera!
2008-02-13
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_