Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stingpinne

 

*

smutsiga lilla virvelvind
ditt drömscenarios krokiga uppvaknande
blev till en rak linje
på hjärtfrekvensmaskinen

 

*

det finns en hel värld
mellan en tumme och pekfinger
som endast får upplevas
av ett handslag

 

vita ting
kan ibland uppfattas som svarta
men aldrig tvärtom

 

*

döden väntar bakom varje gathörn
döden väntar

    bakom varje gathörn

döden väntar

döden

 

*

50

   50

förloraren
vid en slantsingling
är myntets baksida

 

*

flickans stilettklackar
perforerar jorden
och av jord
skall du åter varda

 

*

ett klonat existensminimum
en inkörsport i en bergvägg
49 rödmålade fälgkors
i dikeskanten bland hundkexen

 

*

det vita ljuset
som omgav henne
när hon levde
var inget annat
än det man brukar se
först när man dör

 

 *

Tur

  - har ingenting med saken att göra

 

 *

Nu

sen

men aldrig

om

 

*

 

vi leker inte med döden
den leker med oss

 

*   




Fri vers av Betraktaren
Läst 675 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-02-19 15:18



Bookmark and Share


  isidore
fullständigt lysande komposition
2008-08-08

  Lisapolja
suggestiv, spretig och stundtals oerhört intelligent.
Jag gillar din ton, känslan av orden som bara hamnar och det känns nytt o inovativt.

merci merci
2008-02-20

  Blumma.
Yup.

Tycker mycket om denna!
2008-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Betraktaren
Betraktaren