Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svälj era fördomar och se bakom kulissen (för där, bakom revbenen, bor ett förnuft)


jag gillar er inte när ni får den där blicken
som ser rätt igenom mig och antastar mig
som om jag sitter naken med sprucken
sönderglodd hud och sot på ryggen från
alla brända broar och chanser jag inte tog

jag gillar er inte när ni blir sådär tysta
så jag kan höra era tankar eka apatiskt
mot väggen mellan sanning och lögn
när ni försöker låta tystnaden tala
men istället skriker fördomar i vana öron

ni frågar mig om jag vill vara ensam
om jag vill hantera min sorg ifred
lägger upp det som om jag hade
något alternativ men

jag vill att ni ska veta
att när ni kritiskt blänger fram tankar
över min ojämna vanvårdade kropp
med allvarliga blickar för att dölja
hysterin ni stöter upp i kräkreflexer
så lämnar ni mig aldrig ensam

dom ögonen är på mig

även när jag till synes går själv






Fri vers av octobertragedy
Läst 504 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-02-24 19:16



Bookmark and Share


  RiJoKu
Du är grymt duktig i språket! Jättebra, speciellt början, hela första stycket är perfekt! Alla meningar \"bygger på varandra\", alltså mening två hör ihop med både ett och tre, mening fyra med tre och fem:
\"..och antastar mig, som om jag sitter naken med sprucken, sönderglodd hud och sot på ryggen från...\"

Jätebra känsla! Stort plus för ett bra språk, ett beröm för fin komposition, och känslan som blir kvar i slutet! Vackert helt enkelt!!
2008-03-03

  korpfjäder
Tänker att det är så svårt att låta människor växa genom svårigheter. Det är mycket lättare att servera dem en färdig lösning. Lättare för den som ser på alltså. Skulle själv önska att jag var mer lyhörd för människors egen förmåga.
2008-02-24

  Larz Gustafsson VIP
Var glad att du inte bor i Gävle...
2008-02-24

  mollypop
jag gillar!
dock vet jag inte varför, men den är väldigt bra.
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

octobertragedy
octobertragedy