Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så tedde de sig, i en ung skånsk tonårings ögon, vid mitten av femtiotalet. Språket i Köpenhamn är svårt, även för danskar från provinsen.


Kvinnor från Köpenhamn

Danska tjejer är rödhåriga, skitsnygga,
har fräcka och oroande ögon
och talar obegripligt

I medelåldern dricker de öl ur flaskan
har illröda läppar, fräcka ögon
och talar obegripligt

När de blir gamla sitter de på badstranden
i laxrosa underklänningar, har fräcka ögon,
röker svarta cigarrcigaretter
och talar ännu mera obegripligt,

särskilt om de har lagt löständerna
i picknick-korgen




Fri vers av papillon
Läst 443 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-29 14:07



Bookmark and Share


  Rejja~
gillas!
(dejlig)
2008-03-02

  LassO
Sådär kan man se saker med... du verkar ha lite speciellt öga för danskor....
2008-02-29
  > Nästa text
< Föregående

papillon