Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vecka i björkliden på ett utav Sveriges nordligaste berg


Björkliden


Vit beklädda är bergen och vyerna runt den
andlighet som vecks av naturens tystnad

Det är ro kring det som är äkta
Lugn i det som är ärligt
Och trygghet i det som växer där

Tyngden i tystnad talar om frihet,
inte den frihet jag finner i ansvar

Här suddas ordet ansvar ut
Här är det tystnad som lyder

Norrskenet smeker morgonens gryning
och andligheten viskar mitt namn

Sagolik äro din atmosfär
Sagolik äro ditt allt




//c




Fri vers av coffe
Läst 441 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-03-15 16:49



Bookmark and Share


  Virvelvinda
Underbar beskrivning av en av de vackraste platser jag vet.
2008-05-05

  yllot
Vacker skildring áv sagolika vyer.. Tycker om \" tyngden i tystnad talar om frihet\" fantastisk mening.. Och norrsken.. Lite avundsjuk måste jag erkänna, lite =)
2008-03-17

  Maria Zena Viklund
mycket vackert alstrat, applåder!
2008-03-17

    sunnanvind
underbar läsning!Tack!
2008-03-16

  J A Nicander
Sådana intryck är svåra att fånga med ord, men du har lyckats förmedla vidderna och vyerna till och med till mig som aldrig varit där. Strålande!
2008-03-16

    Bodil Sandberg
En hisnande vacker dikt..man kan verkligen ana sig till hur starka känslorna kan ha varit där i den andaktsfulla tystnaden med en vy sagolik!!!!sparar jag i mitt bokmärksalbum såklart!!!applåder!!
2008-03-16

  Bjarne Nordbö
andlighet som veckas av tidens tystnad,

vilken underbar formulering du funnit där. Kanon är hela skapelsen.
2008-03-16

  emilf77
hälsa emma som jobbar där om du ser henne...

en mycket vacker text förövrigt,.

mvh Emil
2008-03-15

  Lyckohäxan Enediel
Åååh...en sagolik dikt det här...så vackert...
Fin stämning i mitt inre när jag läser...underbart!
2008-03-15

  devilsangel
Som en tavla med kärlek och ödmjukhet...en vacker tavla...oj så bra!
2008-03-15

  drakbruden VIP
Så vackra bilder du målar i stillhetens dramatik!
2008-03-15
  > Nästa text
< Föregående

coffe
coffe