Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gammal man med stort varmt hjärta

 

Den gamle mannen hade många goda vänner.

Denna soliga eftermiddag var de alla samlade hos honom.
Den blyga vårsolen lyste in genom fönstren,
och spred ett sprött, vackert ljus
över de blommor han nyss fått.

Där fanns arbetskamrater, nära vänner, släktingar,
ja, det blev nästan trångt.

De talade om forna tider. Små anekdoter om händelser
som de upplevt tillsammans. 

Den gamle mannen hade alltid varit omtänksam.
Han värnade om de svaga, utsatta människorna.

Alla fick plats i hans stora hjärta.

Vännerna sjöng för honom,
och berättade för honom hur mycket de beundrade honom,
vilken underbar, kärleksfull, varm man han var

under avskedsceremonin vid hans kista.

 

 




Prosa (Novell) av Pulsatilla
Läst 390 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-16 02:19



Bookmark and Share


    Cajsa
Ord som berör, mycket bra skrivet
2008-03-26

  Anders P VIP
Du fångar en välkänd stämning här. kanske en yttring av dåligt samvete
2008-03-16

  Michaela Dutius
Slutet kommer som en smäll i mellangärdet när jag just målat upp bilden av den vithårige leende timide mannen.
Väl skaldat!
2008-03-16

  Carola Zettergren
Bra poetat!!!
2008-03-16

  Larz Gustafsson VIP
Intressant avslutning.
I förstone förleds man till att tro att det handlar om en pensionsavgång alternativt ett födelsedagsfirande.
Men så där är det, som Lennon sjöng: Everybody loves you when you\'re six foot in the ground...
2008-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Pulsatilla
Pulsatilla