Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våldtagen och förnedrad

försöker
alltid ha ryggen fri
ser åt höger ser åt vänster
aktar mig
litar aldrig
tycker inte om när du ser på mig sådär
håll händena i styr
ta inte i mig
känner inte dig
inte alls
vet inte
tvivel
kvävande
hämmande
svarta känslokalla ögon
monster psykopat
en demon från vidrigheternas avgrund
dödade frihet
all trygghet
finns överallt
rädd
varför trängs han med mig
i affären
på kontoret
hur ska man kunna veta
var djävulen gömmer sig




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 855 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-03-17 19:09



Bookmark and Share


  Karl Springe
Förföljans fanfar...
Ser han på mig? vad vill han? vem är han?
Sluta stirra på mig!!!
darr...
2008-04-09

  Ulf Lagerholm
psykopaten är han/hon som placerar ut ficklampor ombundna med röda sidenband på alla dom mörkaste platserna

gott skrivet
2008-03-19

  glittertindra
när någon väckt osäkerheten över om man kan lita på andra eller inte... bra beskrivet om rädsla, denna förlamande rädsla...
2008-03-19

  NågonAnnans
Mycket stark text! Tycker allra helst om slutklämmen, som är överraskande \"hur ska man kunna veta
var djävulen gömmer sig\"... Kanon!! *applåd*
2008-03-19

  Larz Gustafsson VIP
Som Bob Dylan sjöng: \"Sometimes Satan comes as a man of peace\".
Men ibland är det inte ens Satan. Oftast inte. Det handlar om synden i människan.
2008-03-19

  noname_realmind
Slutraderna går rakt in i solar plexus!
\"hur ska man kunna veta
var djävulen gömmer sig\"

Ypperligt fångat!
**stor applåd**
2008-03-18

  Ronny Berk
en berörande text som ställer mej i fundering - diktarjagets beskrivning av ett våldförande är välformulerat...
2008-03-18

    Melona
stark text från dig
som är riktigt välskriven,
gäller att hålla ryggen fri
2008-03-18

    Maria Malm
Man vet aldrig var han gömmer sig..så sant..
2008-03-18

  * Ammi *
stark text som berör
2008-03-17

  korpfjäder
Nej det är just det. Djävulen gömmer sig inte, han/hon använder den där taktiken att arbeta helt öppet och räknar med att vi inte ska känna igen vem vi möter. Djävulen har rätt... ganska ofta.
2008-03-17

  Sofiapoema
Tyckte speciellt om hur du hade lagt upp texten och slutet, väldigt effektfullt.
2008-03-17

  aol
starka rader som gick rakt till hjärtat
2008-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren