Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
brevet


En dröm, Elinor

 

 

Jag ska ge dej mina bästa minnen, Elinor.

Alla aftnar i solnedgången och duggregnet morgonen efter. Promenaderna barfota mot dammande grus och vägen ner mot sjön. Björnen som ligger och lurar i skogen, i kurvan, i backen. Gräsgröna vajningar under idisslande kor. Vyn över allt från en tallkrona.

Och resorna. Alla vi ska göra. Inuti och utanför. Alla drömda och odrömda. De vi vill göra och de vi är tvugna att göra. Allt det där vi vill men inte kan är också resor. Glöm inte det.

För du ska också få mina gråtande dagar och ensamma nätter. Det får inte försummas. De får aldrig försummas. Då förlorar vi en del av oss själva, Elinor och det vill vi inte.

Möten för stunden ska jag berätta om, så du ser dem. De kan vara de viktigaste du har. Men även storheterna. Det hållbara och varaktiga. Där behövs omtanke och tålamod.

Elinor, jag ska visa dej tålamod. Jag tror du behöver mängder. Men om jag brister så får vi inte känna oss förlorade. Det är viktigt att vi reder ut det. Löser ut innehållet med precis vad det är. Med förnuft och distans. Elinor, det kanske inte är så lätt men jag vet att det går...

 

Du,
du fattas mej. Jag saknar din mjuka hud, men jag vet att vi ses. Kanske snart.

Det är en dröm jag har.

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 352 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-17 18:26



Bookmark and Share


  Paedur
Inledningen är verkligen stämningsfullt målad. Du placerar hela vykortet på en ljuvlig plats för läsaren och när bilden står klar där i ditt staffli kommer den innerliga ärligheten och längtan i resten av brevet. Detta är väldigt vackert och personligt skrivet.
2008-05-13

  Leif Furstedt
Ömhet, vackert växt i en mjuk ton av ord.
2008-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson