Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att komma opp...


Vakna.




Vaknar.
Och det är precis likadant som igår.
Det har varit natt och morgonen liksom väckarklockan bankar bort sömnen.
Det som troligen varit en dröm rinner ner ur sängen, känner den blåkalla linoleum-mattan mot kinden och kryper sedemera uppåt tapeterna utan att hitta ut.
Eller hitta hem.
Hem.
Det här är ett hem.
Med möbler, med vardag,
med en sommarmolnsvit luddig himmel, gul sol och kisande ögon.
En vildvuxen kissande kalv.
På en äng.
I en säng.

Och jag förstår att det finns hopp.











Fri vers av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 449 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-14 19:11



Bookmark and Share


  Vind
Ibland anar man den galna förpackelsen, som kallas (livs)rum, i ögonvrån
... och önskar sig en dörr som går åt annat håll.

Gillar känslan som förmedlas här och utförandet.
2012-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson