http://www.aftonbladet.se/punktse/natkronikan/article2163750.ab
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man kan göra krönika av skiten också. Ha överseende med stavfelen, jag är också människa:-)

http://www.aftonbladet.se/punktse/natkronikan/article2163750.ab


Morgon i Stockholm

 

genom gryningen
tänjde sig
morgontrötta gäspningar

knappt kännbar puls 
Stockholm i blund
himlen var rosa

kaffeluktande andedräkter
jamade
i skrynklig pyjamas

jämn strid mot åtta

sällskapade
med stressad rulltrappa
i tunnelbanan

jämn strid mot leende

sällskapade med
digitalt - schizofrent samhälle
där alla pratar
men inte med varandra

 




Fri vers av Laijza
Läst 633 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-03-23 10:26



Bookmark and Share


    Uttern
tänkte jag skulle vänta med berömmet tills du firar 100-årsdagen, men kunde inte hålla mig. Diggar de två sista raderna. Intressant reflektion!
2008-05-23

  Björn Karlsson
Sköna rytmer i textbilder
smakar bar som första koppen på morgonen


Där alla pratar
men inte med varandra

fastnar extra starkt på näthinnan

Stor applåd
2008-04-27

    Melona
vackra vardagsbetraktelser som
rullas upp,
\"kaffeluktande andedräkter
jamlade
i skrynklig pyjamas\"
-gillar detta, ser skönt ut!
2008-03-25

  Sanningsägaren VIP
snygg vardagsbetraktelse!
2008-03-24

  Daniel_78 VIP
charmigt visst är det :)

gillar
2008-03-23

  aol
det lät som ett sorgligt samhälle men i din fräna dikt finns ett korn av sanning bravo
2008-03-23

  himlens hemlighet VIP
schizofrent samhälle
där alla pratar
men inte med varandra


haha...det där var roligt...eller sorgligt kanske...du får skicka en ikea manual till de stackarna...du kan börja med att skicka en till mig :)
2008-03-23

  Michaela Dutius
Din bild av Stockholm är den tiotala alienationen som jag läser det i din dikt.
Och det är sant- särskilt när man är besökare...
Väl diktat!
2008-03-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Din bild av STHLM
lyser upp, jag ser
Dig, med i, eller
utanför grupp!
Nog är det så, ett
litet leende mer,
vi kunde bjuda på,
då och då, och ett
kanske, tillbaka få...
Bra skrivet
och fångat!!!
2008-03-23

  aftermath
välskrivet som attans
men jag håller inte med om bilden
som målas upp av mitt sthlm!
grrr...
2008-03-23

    © Birgitta Wäppling VIP
Träffsäkert beskrivet, i en text som målar upp tänkvärda bilder.
2008-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Laijza
Laijza

Mina favoriter
kökskärlek
Genklang