Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är jag galen eller är det bara du?

 

Jag drunknar till toner av Winnerbäck
till toner av gråa hår.
För när du föddes på nytt i min armar
föddes även en bitter tår.
För inte var den vacker och inte var den ful.
Men det var den ljuvligaste frukt av alla,
söt och saftig och mjuk som du.

Inget erbjuder du, förutom korta villfarelser
av förbjuden frukt, ändå åtnjuter jag den
som om det vore den sista.
För du har byggt ett bo i mitt huvud
en fjärilssvan utan hud.
Med för korta vingar för att kunna flyga ut.

Jag är inte längre jag utan ett förlängt du.
Inte visste jag att det här var att älska,
det har jag aldrig gjort förut.
Jag trodde jag blivit galen eller förtrollad
inte att det var du som smugit under min hud.

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 379 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-03-26 10:52



Bookmark and Share


  Nina V A
jag tycker mycket om inledningen och hur du stämmer an mot Winnerbäck och därmed landar hela din dikt i ett skönt svep därvid!
2008-03-30

  Night Soul Woman
Vackert poetat!!!*applåd*
2008-03-27

    Bodil Sandberg
En mycket mycket vacker dikt..så levande så befriande!!!!applåder!!!
2008-03-27

    ej medlem längre
Gud vad vackert skrivet, underbart!
2008-03-26

  Leva Livet
Så vackert du beskriver förälskelsen!
2008-03-26

    Göte Holmlund
inte galen..mänsklig..o det går in i varandra...ofta i mångas ögon
2008-03-26

  issac.a.m
dina ord glöder av en bitter tår,och stark längtan , du lyckas fånga in en stark känlsa på några vackra rader..Underbart
2008-03-26

  aol
så vacker längtansfulla tankar i en fin poesi
2008-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund