Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag brister inte längre, jag klyvs

 

Sitter här på fyra ben
känner mig inte ha ett enda

du plockade mina vingar,
tog mina skor.

Förlät mig mina synder,
men bara vart av ett som ansågs gott nog.

Du höll mig i famn,
men lät mig falla

ner
ner

 

ner

i djupa betraktelser
av brådhastigt mod.

För jag var din kluvna tunga
din förvridna tarm,
hjärtats puls,
och handen på strupen.

Jag levde förlärd
av svikna ord
hudlös och tanig
när liten blev stor.

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 397 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-03-27 09:35



Bookmark and Share


  devilsangel
Känslan av övergivenhet är tydlig, svek, förväntningar som inte blev som man trott och hoppats...smärtsamma rader och mycket bra!
2008-03-30

  isabel louise
mycket bra skrivet!
2008-03-27

  * Ammi *
gillar speciellt sista versen som säger så mkt
bra skrivet om livets verklighet för några.
2008-03-27

  aol
så fin dikt om ett jags övergivenhet så bra fångat jag blev så berörd
2008-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund