Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har en häst eller hjorts kropp, ett enda spiralvridet horn i pannan. Mytvarelse med en symbolisk roll, representerar den kvinnliga månaspekten, hornet symboliserar det manligas seger över det kvinnliga. Symbol för kyskheten, renheten och styrka.


Enhörningen


svart granskog

dimman låg tätt efter marken
enhörningen stod i skogsbrynet
skimrade gnistrade klart vitt

belyst av den fulla månens bleka ljus
stod den där med ett vridet horn i pannan
och lockade min fördomsfria nyfikenhet

den frustade mot mig
nickade med sitt stolta huvud
och ville jag skulle komma
dela oskuld kraft och magi
bara för en natt

äran och tacksamhetens kraft fyllde mig
och jag tackade vördnadsfyllt ja
red barbacka ända fram

till grynings timma




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 382 gånger
Publicerad 2005-06-15 09:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fint, gillar sådana här sagofantasitankar, att få drömma sig bort
2005-06-15

    ej medlem längre
En mycket vacker text.
2005-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP