Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till alla med en barndom utan riktlinjer och gränser!


Kunskapsträdet




Så länge vi inte har något att
jämföra med så vet vi inget annat

Så läge vi inte har någon som gått före
och som kan vissa oss våra valmöjligheter
så ser vi inget annat

Så läge vi gör som vi alltid har gjort
så blir det som vi alltid har haft det

Alla lever vi på olika villkor och med olik grund
Alla har vi våra specifika förutsättningar

Våra liv är olika för att vi ska kunna
konfrontera livet från olika perspektiv

Men bara om vi är mottagliga
och har fått gåvan från ovan
att se olikheter som tillgångar

Då just då vill jag tro att hela världens
styrka är inuti den svages bröst

Solens strålar speglar sig i mina ögon
Ty kunskap kan aldrig väga för tungt





//c




Fri vers av coffe
Läst 816 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-04-06 11:36



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Denna skänk
från ovan
via dig -
en sådan gåva!
Tack för ordgåvan!
2008-04-06

    Glittra G
Tankvärda ord ... Mycket välskrivet.
2008-04-06

    nima
Tänkvärt och välformulerat.
Okunnighet gör oss djärva
erfarenhet får oss att tveka o tvivla.
Nima.
2008-04-06

  Carola Zettergren
Mycket kloka ord i
den här snygga dikten!!!!
2008-04-06

  Lyckohäxan Enediel
Suveränt skapat...underbart klokt och fint skrivet!
2008-04-06

  Lena Krantz VIP
Häftigt insiktsfullt på ett lite vemodigt sätt
Hela världens styrka i den svages bröst
mm...det tror jag faktiskt för det är bara den som vågar vara liten som där nere på botten kan skåda det stora.
2008-04-06

  yllot
Ja så länge vi är mottagliga så sinar aldrig den källa av kunskap som vi har och som vi är.. Dina ord är tänkvärda som vanligt och jag älskar att läsa dom =)
2008-04-06

  Elaine.S VIP
Bra text. tar till mig
\"Så länge jag gör som jag alltid har gjort
så blir det som jag alltid har haft det\"

Vill man ha förändring får man börja hos sig själv först
2008-04-06

  devilsangel
Många kloka ord i denna...verkligen en bra text! Och titeln passar utmärkt
2008-04-06

    Nattviol
tyckte mycket om den här:

\"Då just då vill jag tro att hela världens
styrka är inuti den svages bröst\"

tyckte jag!!
2008-04-06

  Bjarne Nordbö
Låter förnuftigt och borde läsas av många.
2008-04-06
  > Nästa text
< Föregående

coffe
coffe