Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Per Rydbergs vita ridå i \"Haiku /7.4/\"


Aprilsnö i älvdalen

Pers vita ridå
har ramlat ner-
över fält och skog
ligger den draperad
en blöt svepning
ett porlande löfte
ett aprilskämt
och i skymnigsdunklet
kuttrande duvor,
katter som slåss,
ugglornas rop
och två bräkande beckasiner
någonstans i det grå.
Detta är löftets tid,
hjärtklappningstid
kärlekstid -
en tid att ta tillvara.




Fri vers av papillon
Läst 337 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-04-07 22:49



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Du gör april vacker! Här i Norrbotten har April ångrat sig och blivit vinter igen...
2008-04-08

  korpfjäder
Hjärtklappningstiden fylld av aprilets luringar. Oj vad jag gillar ditt vårporl!
2008-04-07
  > Nästa text
< Föregående

papillon