Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina förtrollade små vänner

 

Varje söndagskväll prick klockan nio
händer det märkliga ting i mitt hem
Just som jag satt mig tillrätta i sängen
och tagit fram boken, ja då hör jag dem

Det tisslas och tasslas utanför rummet
spänningen stiger - nu är de strax här
Hand i hand tittar de in genom dörren
filtar och kuddar i famnen de bär

En och en tar jag dem i mina händer
sätter dem sedan på rad bredvid mig
Emil, Gösta, Sarna och Rasmus
tre go'a grabbar och en liten tjej

Jag kryper så ned under täcket och öppnar
boken med sagor vi läser ihop
Mina små vänner fnissar förnöjsamt
deras lycka den hörs genom glada små rop

I kväll ska vi läsa om skogstomtars vardag
ett ämne de små aldrig nog av kan få
Men trollen i sagan är dock så hemska
att jag får sluta och tröst ge de små

Så ligger vi där i en myshög tillsammans
och pratar om allt och om inget en stund
Men timmen är sen nu, vi börjar bli trötta
vi blundar och flyger iväg med John Blund
 
När jag så vaknar på måndagens morgon
nallarna livlösa ligger bredvid
Men om en vecka vi åter ska träffas
tanken den skänker mig glädje och frid




Fri vers av Blomster
Läst 791 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2008-04-11 01:47



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
får jag komma & va mä? : )
det låter så mysigt!
2009-04-13

  aol
oerhört vackert skrivet så betagande blev så berörd
2008-08-26

  micke marin
En ljuvlig liten sagostund med lite magi och så..
skön att läsa och ger härliga bilder. Me like.
2008-08-07

  Marita Walldén
Skriv en barnbok! Jag kan se bilderna framför mig. Mycket fint skrivet!
2008-05-17

    johanni
Länge sedan jag läste något sådant här. blir så gladpirrig i kroppen. känns så gott.
2008-04-12

  Björn Karlsson
Hela jag blir lycklig
av att läsa dina rader

Bravo
2008-04-11

  isabel louise
åh så härligt och mysigt!! sitter och ler rakt igenom! underbar poesi med hög mysfaktor!!
2008-04-11

  stella
Mycket mysig läsning! :)
2008-04-11

  [jimmy]
jag ler hela tiden medan jag läser den...

hög mysfaktor
både i berättelsen
och mellan oss och dikten

det blir förstås saknad
när de små trollen försvunnit:

\"nallarna livlösa ligger bredvid\"

fin!
2008-04-11

  Spider
ååå lite härliga kukilurar rader tror jag..
väl ordat min vän.
2008-04-11

  häxanmara
Mysiga rader de här,gillar....

Kram
2008-04-11

  Carola Zettergren
ÅÅÅ MYSPOESI!!!
underbart poetat!!!
2008-04-11

  Lyckohäxan Enediel
Jag skriver ut den här om jag får? Så kan jag läsa den för mina små vänner?
2008-04-11

  Lyckohäxan Enediel
Ååååh!! I love it!!!

\"Det tisslas och tasslas utanför rummet
spänningen stiger - nu är de strax här
Hand i hand tittar de in genom dörren
filtar och kuddar i famnen de bär\"

Åååååh jag ler från öra till öra...vilken urskön bild jag ser framför mig!!
2008-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Blomster
Blomster

Mina favoriter
kardat flor
Vårdikt
Vilse