Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter några dagars frånvaro är man lite poetiskt abstinent och kastar sig med fröjd i den poesins glittrande källa som heter poeter.se.................


Uppfriskande dopp i poesins böljor - ädelpekoral

Nu jubla min ande, nu fröjdas min kropp!
Jag nalkas vår ankdamm i hastig galopp
och tager från kanten ett glädjefullt hopp
man kan inte motstå att taga ett dopp

Här slingrar sig strofer som tankfulla ålar
små rosiga änglar som plaskar och prålar
i glittrande guldstänk de allting bemålar
men nerifrån djupen det stönar och vrålar

På botten bor djävulen, slemmig och luden
för kaos och ångest är granne med guden
vi syndar och bryter beständigt mot buden
och straffet kan få det att svida i huden

Mig fröjdar likväl mitt poetiska bad
jag trivs så förträffligt när dikternas spad
har värmts till en angenäm celciusgrad
och rimorden avslutar rad efter rad

Ack, alla poetiska vänner så dyra!
mig griper en innerlig, rusande yra
jag lägger en pil å min klingande lyra
som omedelbart jag mot höjden vill fyra!

















Fri vers av papillon
Läst 391 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-29 16:11



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Låt oss alla kasta oss i poesins böljor, åtminstonde om de är lika gungande som här!!
2008-04-29

  Lena Krantz VIP
Så fäster du orden och limmar
bokstäver gnistrar och glimmar
åker ner i djupet och simmar
och fyrrader glatt du rimmar

;o)
2008-04-29

  vera gade VIP
Leve rimmen! Leve rimmakaren!
2008-04-29

  Björn Nilsson VIP
Det är rätt, ge dom bara!
2008-04-29
  > Nästa text
< Föregående

papillon