Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En korp är en talande fågel och därför symbol för visdom.
Den har också använts som fruktbarhetssymbol och
har åkallats vid bröllop.




I gammal skrönstil

Ikväll bär jag en svart korpdräkt
medan jag viskar min visdom in i dig.
Av ålder.

Min mor vann den innan jag föddes.
Hon tog ett hårstrå och band det
om vredet till ladugårdsdörren
så att den som öppnade och klev in
bands in i hennes drömmar.

Där satt hon och mjölkade
medan min far öppnade en värld:
Hennes mjuka barm gungade som en dyning
leendet skimrade som en vårflod
och de skarpa ögonen gnistrade av kristall.

Han tyckte att håret flödade sol
och sträckte sin famn runt hans hals.

Den kvällen bad han min mor
att fråga månen om lov tills den nickade
och sedan kom jag.

Ikväll älskade, bär jag en svart korpdräkt
medan jag rufsar om i ditt hår.
Du hör bara min andning medan jag viskar
och snurrar ett hårstrå runt fingret
tills jag drar det till mig mjukt.

Jag ska binda det om vredet till min sovrumsdörr
och önska mig en enda sak: Att det öppnar din värld så.




Fri vers av Cadena
Läst 365 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-30 17:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
en smula poetiskt måleri gör tavlan, bjuder in envar möjlig läsare att som i smyg titta på utifrån, se kärleken i dess skimmer, full av lek och fantasi
2010-07-15

  Sladjana Zubcevic
Vackert och mycket stark!
2008-05-23

  korpfjäder
Ah
korpfjädrar älskar korplyrik! Speciellt den här typen högklassig ordlekarkunskap!
2008-04-30

    ej medlem längre
Oerhört vacker dikt...
2008-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena