Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I krukmakarens hand


Mitt inre har formats av hårda slag

jag nu lämnat mig till händer av annat slag

Med kärlek och värme Du omsluter mig

Du formar om mig och jag litar på Dig

Du är krukmakaren och jag Ditt ler

i Dina händer jag blir mycket mer






Fri vers av eva m h
Läst 1453 gånger och applåderad av 38 personer
Publicerad 2008-05-17 15:33



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Fin - Leve krukmakaren ;-)
2013-03-14

  lodjuret/seglare VIP
En underbar text, tänk att kunna uttryck sig så när man väl är 'där'. Trenne bikupor samt en uppsamlare att tippa honungen i.
2011-11-14

  Kim VIP
Mycket vackert! Sen har ja också bott på Krukmakargatan... Ler
2011-08-23

  Nattsuddan
Så vackert och innerligt.
2011-06-18

  helenita VIP
så varmt och innerligt!

Vackert skrivet...
( gillar dina tankar)
2010-11-13

  Poson
"... till händer av annat slag" och " ... i dina händer blir jag mycket mer". Gillar formuleringarna. Tänkvärt och sant.
2010-01-24

  Anna*
Mmmm, nya händer som kan omforma först när jag förstår att ta mig bort från det som sargat mig om och om igen ...
2009-11-11

  Berit Robin Lagerholm VIP
En så oerhört vacker bildrik text.
Alstrar värme.
2009-02-03

  Maria T
Mycket vacker dikt om leret i
krukmakarena hand
"Ja forma oss o Gud till det
som du bestämt och tänkt"
2008-11-23

  Quasimodo
Varmt och ödmjukt för skapandet i och till kärleken och att få älska !!
2008-09-14

  Simmerskan
riktig pärla du har skrivit...:D
2008-09-13

  Kristina Wallbing
Så vackert om att få vara i Krukmakarens händer!
Din dikt känns så ärlig!
2008-08-13

  Lilla Mari
Vilken fantastisk metafor!
Och har man jobbat med lera vet man att också leran har ett eget liv och påverkar slutresultatet :-)
2008-07-01

  Alina Ögger
Ja! Vackert.
2008-06-22

  Sladjana Zubcevic
F I N T
2008-06-04

  Björn Karlsson
Fin process
återgivning
2008-06-02

  Bodil Sandberg
Så enormt fint..applåder!!!
2008-05-20

  Mattias Josephson
Med detta perspektiv - vill man gärna bara vara lera...
2008-05-19

  Anjeska
Klockren!
Den är verkligen talande och välskriven.
Livsförvandlande.

Kram
2008-05-19

  Bibbi VIP
Min favorittext i snart trettio år, Jer. 18!
Applåd!
2008-05-18

    Maria Malm
En sån fin dikt!
2008-05-18

  Gunilla VIP
Wow!
Ett så underbart sätt
att uttrycka tilliten!
Bokmärker!
Applåd!
2008-05-18

    Birgitta Wallgren
Grattis till fem läsvärda! Den var du verkligen värd.
2008-05-17

  Anders Nordlander VIP
grattis till utmräkelsen, de fem bästa. Jag förstod att den skulle bli det!
2008-05-17

  thyra
Att ödmjukt ta emot, läser jag här. Fint!
2008-05-17

  Elaine.S VIP
Den här talade till mig...för den totala omsorgen...
2008-05-17

  Michaela Dutius
Mycket mycket vacker - och sann!!!!
2008-05-17

    Cajsa
Fint skrivet
2008-05-17

  Anders Nordlander VIP
Den var jättefin !!!
2008-05-17

  Larz Gustafsson VIP
Sagolikt!
Amen!
Jeremia 18.
2008-05-17
  > Nästa text
< Föregående

eva m h