Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

klippt navelsträng


Så städar vi ur din lya
varenda fläck gnuggas bort
kanske jagas även
all ångest och rädsla på flykt

ljusa varmgula väggar
sprider ditt sken över bostaden
när dörren stängs
och vi går hem till mig

I morgon går ditt flyttlass
en liten bit av mig
följer dig dit

Saknar dig redan




Övriga genrer av carimba
Läst 434 gånger
Publicerad 2005-06-28 21:04



Bookmark and Share


  RobertD
Och man känner sig så stor och fri i det ögonblicket, men sen kommer dagarna då man vill komma hem och äta mammas mat och samla lite kraft. Få prata och bli ompysslad igen. Sen värna om självständigheten igen och ge sig av till sitt.
Din dikt väcker minnen och tankar till liv. Gillar det korta, beskrivande, känslofyllda språket. Och så den sista korta raden, som ett crescendo. Man ser hur du står där och tittar efter bilen som åker.
Minns Abbas "slipping through my fingers". /Robert
2005-07-18

    Mejja
Barnen som man vill ha vid sin sida men som man måste våga släppa.

Häri dessa starka rader är känslospröten påverkbara.
2005-07-07

    Jnåt
man vill att ungarnas vingar ska bära, men sörjer när de gör det...
2005-06-28
  > Nästa text
< Föregående

carimba