Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sett TV-program om USA:s kristna höger.....


De långa knivarnas natt

Jag är ganska övertygad om att en ny era av uppflammat religiöst våld inte är långt borta. Jag tror inte alls att det blir fundamentalistiska muslimer som kommer att våldta just vårt samhälle - det blir upphetsade bibelbokstavstroende galningar som kommer att hålla i knivskaften den här gången. Fy fan för fundamentalister av alla slag!! Fy fan för deras slemmiga maktgalna ledare och fy fan för deras usla poeter!!




Övriga genrer av papillon
Läst 297 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-04 22:56



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Hupp....jag satte morgonkaffet i halsen. Men måste med emfas få uttrycka min totala sympati med denna text. Suveränt komponerad som alltid. Gillar det skärpta tonfallet! Ja, fy fan för fanatism.... !
2008-06-08

  korpfjäder
Historiska mönster upprepar sig - så du har säkert rätt i ditt antagande. Det tycks också vara så, att i fundamentalistiska sammanhang brakar konsten samman och folket blir en oformlig massa som enstämmigt sjunger de sånger diktatorn själv diktat. Poeter och konstnärer halshuggs för att de ger folket alternativ. Så vi vet vad vi har att vänta....om vi inte följer reglerna.
2008-06-07
  > Nästa text
< Föregående

papillon