Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fotavtryck

i vardagsrummet
syns svaga avtryck av smutsiga barnafötter
man kan skönja fem små tår och en häl
tippar på att barnet var i fyraårsåldern
avtrycken är från slutet av 40-talet,
det var då nångång golvet lades
om man ska tro på detaljerna om huset

bakom tapeterna i sovrummet
fanns det tidningsklipp
om ransonering under andra världskriget
och en lokal annons om bensinkuponger

innertaket var isolerat med sågspån
där hittade vi en död ekorre
som var mumifierad


jag undrar just om vi lämnar några avtryck åt framtiden

och hur livet blev för det lilla barnet som lämnade spår
i ett nylagt golv på fyrtiotalet....










Fri vers av Zam
Läst 455 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-04 23:44



Bookmark and Share


  Pojken i Svart
Dina ord får mig att börja fundera. Långt före den avslutande frågan hade dina ord redan väckt en liknande fråga i mina tankar. Bra skrivet. Nu skall jag fundera vidare på om vi egentligen "lämnar några avtryck åt framtiden"...
2008-07-25

  slutadraiminabyxor
bra skrivet! :)
2008-06-04

  slutadraiminabyxor
bra skrivet! :)
2008-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Zam
Zam