Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sjungom



studentens dagar är lyckliga,
när man är nitton år och full som en örn,

hejom fejom fallerallera

men bakfyllan smakar ull i munnen
plötsligt vuxen, ta ansvar?
ingen som dirigerar dig genom dagarna längre

hejom fejom fallerallera

efter sista dagens glam kommer baksidan av livet fram
inget jobb, inga pengar...
vad händer sen?
ballongprydd cabriolet och vita kläder
är det elakaste av alla avslut

för det som väntar är sällan kul

hejom fejom fallerallera

välkommen till vuxenvärlden
här sliter vi 8-10 timmar om dagen
för att få ekonomin att gå ihop

och du som undrade varför dina föräldrar inte ville ge dig
en bättre studentpresent

var nöjd! kära du
för helvetet väntar dig också

hejom
fejom
fallerallera




Fri vers av Zam
Läst 581 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-06 00:27



Bookmark and Share


  Pojken i Svart
Kunde inte låta bli att småle när jag läste din text, för du får in så många poäng :) En fyndig men allvarlig påminnelse om livet och allt vad det innebär till alla som fulla som cowboys sprang ut klädda i vitt och hojtade... Bra skrivet!
2008-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Zam
Zam