Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
alltid någon annan där..


the great pretender

Jag har provat dig, och jag gav allt
du älskade nästan lika mycket som jag
nästan räcker aldrig för den som vill som jag
kärleken räknas alltid i tusenfalt

Jag provade att se i dina ögon, och jag såg det vackra glimra
jag såg hur det lyste, men såg även ditt mörker
Mörkret skymmer det som ska lysa upp för mig
kärleken ska alltid i ett vackert ljus skimra

Jag provade att ge en bild som jag visste du skulle se
du log och du gav bilder tillbaka
men bilderna tog slut och albumet stängdes
Var tar man nya bilder som jag åter kan ge

Jag provade att sjunga sångerna som skulle beröra
jag sjöng och du nynnade med
men du hade ryggen emot mig när du gav tonerna
du sjöng ibland så tyst, för ingen fick egentligen höra

Jag provade att ge dig mitt vackraste leende
Jag provade att förklara så alla förstod
Jag provade att älska för sista gången i mitt liv
Men tårarna kommer när du vänder dig bort...
Tack för drömmen du gav...




Fri vers av Peppe11
Läst 503 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-06-07 13:18



Bookmark and Share


  Cizzi
Jag tycker du förmedlar vedmodet i en dröm som inte blev sann eller som inte blev en helhet. Jag fick en bild av ett album med fina bilder i som stängdes med en smäll. Den hårdheten som kom fram där, du kom åt mina tankegångar. Tack!
2008-11-25

    Maria Malm
Vemodigt, sorgligt..
2008-09-08

  Larz Gustafsson VIP
"Allt var blott en dröm", heter det i en sång.
Genast får denna textrad en mycket tragisk innebörd.
2008-07-15

  Bodil Sandberg
Sannerligen en vemodets fulländade dikt..hur kärlekens vindar bär sorg och kväser hjärta och själ..så oerhört vackert skrivet och överväldigande är den ödmjuk i sista raden..fantastiskt fin poesi min vän!!!
2008-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Peppe11
Peppe11