Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, rim är läskiga jag vet, men en rimsak får jag väl ha...


Balladen om min fågel fenix.

Det bodde en flicka på torget i min stad
Hon hade tankar inväda i sitt skinn
som en hudcellsbrokad
det dyrbaraste någonsin

Hon sade till själv att skenet det bedrar
och skylde sig skickligt från det faktum
om vilken skönhet hon var
i en värld av vakuum


Många somrar kom och sken på mitt torg
flickan tog på sig nya starkare skydd
och drog stenar till sin borg
och gjorde sig avskydd

Men som med alla borgar som byggts förut
kan det bara bära eller brista
och hon brast i bitar tillslut
kom sig till att utbrista;

att på något sett så var inte allt så farligt
som ju hon alltid hade trott sig
med det var fullständigt förklarligt
att jag ville skydda mig!

och nu är du min fenix i din egna guldskrud
och jag vill så gärna sitta och höra
de tankar gömt under din hud
de du inte kunde förstöra

Det bodde en flicka på mitt torg
som sken med ett lyster
som fick mig att riva min egna borg
min älskade storasyster




Fri vers av Sofiapoema
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-08 23:01



Bookmark and Share


  Christine Bylund
gah, sofia! du skriver fantastiskt. \"hudcellsbrokad\"!!!
2008-06-09

  Carola Zettergren
Underbart bra!
2008-06-09

  meeeww
åh! fia. jag älskar dig.
2008-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema