Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till en vän jag vet inte om jag är stark men idag kanske jag är starkare än du


Du får alla mina änglar

Kunde jag skapa
en ängel
en ljus vind
stjärnskimmer, månar, solar
krama ur all värme och kraft
ur mitt hjärta
min själ

Du får alla mina änglar



Kunde jag kliva in
i dina rum
jaga bort svärtan
driva ut spökena

Kunde jag
skulle jag döda vartenda ett




Men

Jag tar mig inte in där




De långa skuggorna
som skymmer hela din verklighet
är dina egna


Du måste
rädda dig
själv

Men inte
ensam


Jag har änglakrigare åt dig
Himlastjärnor och ljumma vindar i ryggen
om du vill ha dem


Du kan döda spöken
Jag vet att du kan





Du får alla mina änglar




Fri vers av johanna1234
Läst 541 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-06-14 10:04



Bookmark and Share


  Mygg
Känner verkligen din maktlöshet, att stå bredvid och vilja hjälpa, vilja nå fram till någon som inte kan ta emot. Det gör ont!
Fantastisk dikt!
2008-10-23

  Fånga dagen
Vilken helt underbar dikt du berör här med ord som smeker och tröstar mig även vilken fin vän du är till denna person du skriver till.

mvh ak
2008-10-20

  Madde69
Fullkomligt underbara rader som går rakt in i hjärteroten.
2008-10-18

  HQ
Väldigt fint och insiktsfullt skrivet, verkligen!
2008-10-05

  Larz Gustafsson VIP
Utomordentligt vackert, Johanna.
2008-06-14
  > Nästa text
< Föregående

johanna1234