Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dreams are so dangerous because one is so powerful in them

Jag har sett en döende regndroppe
falla med mer tyngd än ett helt kungadöme
mest för att
jag var inte där
och sanden virvlade så fint mellan dina fötter
det är nog det jag minns mest
sanden inte du för
du var egentligen alltid någonannanstans
några hjärtslag före mig
när stundenterna sjöng om hur bra och hur
bäst de var
och i lund vibrerar gatorna bara några veckor i juni
för att sedan ligga tysta
sluka natten i gatsprickorna
andas koldioxid
älskling
andas lite mer
natt
för jag är ett litet mynt och jag
längtar efter andra händer än dina

jag önskar alla fler drömmar

men egentligen vill jag mest av allt
hålla mig vaken
skrika stjärnorna till mig och berätta
att drömmar varar bara en natt
och att en blodhostande jesus
är inget helgon


De som är helgon
på riktigt helgon
är aldrig mer än stjärndamm
i dina pärlemor ögon




Fri vers av Jolly Roger
Läst 334 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-14 21:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jolly Roger
Jolly Roger