Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ser alltid tillbaka och önskar att jag hade gjort någonting annorlunda

Alla vet
kylan av dåliga avgångar
kylan av snön som faller från hans ansikte
när han ser på solen och
cigaretten går som ett pendeltåg mellan
munnen och han flinka gula fingrar
dessa fingar som
trollat bort så många småmynt
trollat bort så många hjärtan
kylan när han spottar på trottoaren
rött mot grått
och säger
man kan inte äga någonting utan att
det äger dig
jag måste fråga
jag vet att det inte hjälper eller
att jag får något svar men jag
måste
vilken sjukdom har du idag
världen är min sjukdom världen är min tumör
världen är skit
blåser ut rök mellan sammanpressade läppar
där lämnar jag honom
går längs gråa gator
och tänker
du vet ingenting
så varför vet du då allting?

att återvända till honom är som att
vända sig när man sover
man vet inte om det
men man gör det ändå
för skulle man inte göra det
skulle man dö

Tror du på gud
eller jesus
tror du på någonting
cigaretten trillar till marken men
ingen tänker mer på det
han stirrar upp mot solen
jesus och gud är en ursäkt för ens misstag
en chans att ställa allt tillrätta utan att egentligen
be om förlåtelse
långt hår under en grå mössa
en grå mössa som
representerar honom
han behöver den inte men känner sig
levande i den
jag vet att han vet att han röker för att
han inte har något att göra att
han klär ut sig för att slippa
slippa visa hela världen
hur ont han har
jag måste
jag vet att det inte hjälper men jag
måste

vill du följa med mig hem?

nej .




Fri vers av Jolly Roger
Läst 373 gånger
Publicerad 2008-06-17 22:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jolly Roger
Jolly Roger