Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara skendöd - utvidgad haiku

En strimma av ljus
letar sig in i själen -
anar en utgång

Språket som svek mig -
eller svek jag kanske språket -
kvävande mörker

tankarna döda
illaluktande maskar
i en bortglömd burk

Och likväl söker
sig en svag aning av ljus
in i mitt mörker

Tystnad sveps av doft
och hemlig oro klingar
under nattens moln.




Bunden vers (Haiku) av papillon
Läst 522 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-07-04 00:15



Bookmark and Share


    Bim
....den här skall bokmärkas och läsas när den egna plågan blir som värst,-skendöden kan vara nog så plågsam vilket du så fint gett ord åt,-tack!
2008-07-05

  Björn Nilsson VIP
Låter oroande - har du inte fått dig den dagliga dosen av skaldemjöd på ett tag?
2008-07-04

  Inkarasilas
Alltid ett så vackert språk och aldrig sinande källa av underliggande ilska och ömhet inför det storslagna utanför, very pretty raff!
2008-07-04

  En blind leder en blind
Mycket fin haiku, verkligen.
2008-07-04

  micke marin
Jamen va bra.
Ungefär som att, här har man grävt ner sig i en grop och likt förbannat kommer det en strimma ljus och ger en hopp.
2008-07-04

  Kristina Wallbing
Här har språket inte svikit! Suveränt om kampen med orden!
Och hoppet finns där, som "En strimma av ljus".
Applåder och visslingar!
2008-07-04

  vera gade VIP
"-och hemlig oro klingar- under nattens moln"
poeters sorg och glädje!
2008-07-04

  Carola Zettergren
Snyggt poetat!!!..känslan känns igen!
2008-07-04
  > Nästa text
< Föregående

papillon