Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om den svenska sommaren, hur den upplevs av blyga som mig.


Daddelkänsla, molndruva

Det åskar inte ute, men det
åskar inuti min skalle
för att högtrycks-euforin
möter lågtrycks-blygheten
där, i min skalle.

Åskan smäller huvudvärksdunder
i huvudet på en sjuttonårig jag.
Några få säga-till-dig-blixtrar
slår ner i min käft,
men stannar innanför kvällens
okyssta läppar.

I din kropp mulnar allt,
när mina trista torra moln bryter
sig in genom din näthinna
och utvidgar sig i
dig.

För där borta är det uppehåll,
han kastar solsken, där borta.
Kanske för han över all sol,
via sina läppar, till dig?

Och här står jag, tyst,
fast mullrande åska och
någon jävla metrerolog har
sagt att det ska regna ikväll,
den Svenska sommaren är här.




Fri vers av KevinBroberg
Läst 325 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-08 21:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg